"Această achiziţie strategică aduce împreună două companii puternice, lideri pe piața de medicamente generice, care se completează una pe alta, au capacități de cercetare-dezvoltare, produse strategice, portofolii, rețele operaționale si culturi complementare și o prezență semnificativă la nivel global. Noua companie Teva este mult mai competitivă si mai puternică, bine poziționată pentru a prospera pe o piață globală în evoluție, pentru a valorifica oportunitățile foarte atractive pe care le oferă piețele de medicamente generice la nivel global și din SUA, precum și pentru a livra medicamente generice de cea mai înaltă calitate la cele mai competitive prețuri, creând valoare adăugată pacienților, sistemelor de sănătate și investitorilor din întreaga lume. Achiziţia Actavis Generics are loc într-un moment în care Teva este mai puternică decât oricând – atât în domeniul medicamentelor generice, cât şi  în cel al medicamentelor de specialitate," a declarat Erez Vigodman, Preşedinte şi CEO Teva.

"Suntem încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție pentru acționarii noștri şi că vom integra rapid Actavis Generics în cadrul Teva. Mai mult decât atât, ca urmare a profilului nostru financiar consolidat în urma acestei tranzacții, vom fi mai bine poziționați pentru a beneficia de avantajele capacităților de cercetare și dezvoltare Teva  în vederea creșterii veniturilor brute și extinderii portofoliului nostru. Fluxul de numerar rezultat în urma achiziției va permite reducerea creanțelor și ne va da posibilitatea  să continuăm alocarea de capital, cu accent pe susținerea produselor strategice din divizia medicamentelor de specialitate și a portofoliului de produse, și să consolidăm profitul acționarilor”, a mai spus Erez Vigodman.

Prin această achiziţie, Teva dispune acum de aproximativ  338 de produse înregistrate care sunt în așteptarea aprobării FDA (Food and Drug Administration) şi deţine o poziţie fruntașă cu aproximativ 115 cereri de autorizare pentru medicamente noi, a căror aprobare o așteaptă în Statele Unite. În Europa, după cesionarea unor produse, Teva va avea o rețea capabilă să  lanseze peste 5.000 de produse noi în regiune. Pe piețele în creștere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Rusia și Comunitatea Statelor Independente avem la ora actuală aproximativ 600 de produse în curs de aprobare. Per ansamblu, în 2017, Teva planifică să lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global.

Produsele Teva au generat economii de aproximativ 215 miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru sistemul de sănătate din SUA. Această valoare va continua să crească  puternic ca urmare a achiziției.

 

"În acest moment Teva dispune de unele dintre cele mai bune active şi capabilităţi, precum şi de unii dintre cei mai buni oameni din industrie. Avem responsabilitatea de a transforma aceste puncte forte în rezultate semnificative pentru pacienţii, clienţii şi comunităţile deservite de noi, precum şi pentru acţionarii noștri”, a declarat Siggi Olafsson, Preşedinte şi CEO pentruGlobal Generic Medicines la Teva. „Suntem bucuroși să le urăm bun venit noilor noştri colegi talentaţi din cadrul Actavis Generics, printre care se numără mulţi oameni de ştiinţă de primă clasă şi lideri în afaceri", a mai spus Olafsson.

Teva se aşteaptă să atingă sinergii de cost şi economii din taxe de aproximativ 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul anului 2019, prin unificarea portofoliilor de produse similare, eliminarea  ineficienței la nivel global și captarea economiilor.

Allergan a primit 33,43 miliarde de dolari în numerar şi aproximativ 100 de milioane de acţiuni Teva.

De când a fost anunțat acordul de achiziţie, în iulie 2015, Teva şi Actavis Generics au lucrat cu responsabilitate la planificarea integrării celor două companii pentru a asigura deplina operaţionabilitate a noii companii rezultate după achiziţie, imediat după încheierea tranzacţiei. Ca rezultat al acestor acţiuni, Teva va începe să capitalizeze imediat beneficiile rezultate prin achiziţia Actavis Generics.

"Capacitatea noastră de a încheia o tranzacţie de asemenea amploare şi de a fi operaţionali din Ziua 1  este rezultatul dedicării echipelor de integrare din ambele companii. Deoarece continuitatea în afaceri a reprezentat un obiectiv primar de-a lungul întregului proces de integrare, liderii şi colegii noştri se află acum în postura de a  valorifca rapid fundaţia financiară solidă, disciplina operaţională şi producţia diversificată din cadrul companiei Teva, pentru a continua îmbunătăţirea performanţelor noastre.", a spus Richard Daniell, Teva Chief Integration Officer.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. este lider global în domeniul farmaceutic, care furnizează soluţii în domeniul sănătăţii. Cu sediul în Israel, Teva este cel mai mare producător mondial de medicamente generice, fructificându-şi portofoliul de peste 1.000 de molecule diferite pentru a produce o gamă largă de produse generice în aproape toate ariile terapeutice. Veniturile nete Teva în  2015 s-au ridicat la 19,7 miliarde de dolari.