Mutare extrem de importantă în domeniul medical. Gigantul Medlife a pus mâna pe 60% din compania Medica Sibiu. Totul este deja oficial.

Medlife se extinde în Sibiu

Cei de la Medlife au decis să se extindă şi în Sibiu. Sistemul Medical MedLife a achiziţionat pachetul majoritar, de 60%, al companiei Medica Sibiu, unul dintre furnizorii importanţi de servicii medicale private din judeţul Sibiu.

Medica Sibiu activează pe piaţa de servicii medicale private încă din 2001 şi are în componenţă o policlinică de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale şi un centru de medicina muncii.

Totodată, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu (CJAS), acoperind o gamă largă de analize de laborator şi consultaţii medicale, pentru specialităţi precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinică.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2020, Medica Sibiu a înregistrat o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei.

„Chiar dacă pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar şi pe cele de anul în curs, aşa cum am anunţat, continuăm planul de extindere şi dezvoltare, păstrăm deschis programul de achiziţii.

Avem în derulare trei – patru discuţii avansate în România şi una – două în afara graniţelor. În calitate de companie românească, listată la Bursa de Valori din Bucureşti, vrem să dezvoltăm capitalul românesc, să îl ducem peste graniţă şi să ne consolidăm poziţia la nivel regional”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodată, prin această achiziţie compania îşi consolidează cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup şi ajunge la valoarea de 252 milioane euro.

Sistemul Medical MedLife a fost înfiinţat în urmă cu 26 de ani. Compania, listată la Bursa de Valori Bucureşti, operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.

Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.