Cursul actiunilor Asirom se mentine ridicat, tendinta fiind de crestere
Pe data de 14 noiembrie, pe piata extrabursiera s-a consemnat o tranzactie speciala cu un pachet de 80.000 de actiuni Asirom, i valoare de un miliard de lei, la pretul de 12.500 lei/actiune. Ceea ce surprinde este pretul foarte scazut comparativ cu cotatiile existente i piata. Aceasta a reprezentat o scadere de 26,47% fata de pretul zilei precedente, pentru ca i ziua urmatoare pretul sa isi revina la valoarea obisnuita de 17.000 lei/actiune. Pe fondul unei aprecieri semnificative ale acestor titluri, care au cistigat peste 25% i decurs de doua luni, nu poate sa nu atraga atentia un astfel transfer de actiuni.
Cresterea cursului este sustinuta de doua fonduri de investitii care achizitioneaza aceste titluri. Pretul actual se pare ca este pe placul multora dintre micii investitori, care isi cedeaza o parte din actiuni.
Asirom este cotata drept una dintre cele mari companii de asigurari de pe piata rominesca, detinind aproximativ jumatate din piata asigurarilor globale, cu o cifra de peste 100 milioane USD.