Tranzacția se ridică la suma de 2,35 de miliarde de dolari. Acordul conferă Cisco, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa serviciilor de securitate informatică, o sursă nouă de venituri şi servicii recurente.

”Am construit de ceva timp o arhitectură de securitate de clasă mondială. Duo ne permite să extindem această arhitectură oriunde se află utilizatorii”, a declarat directorul Cisco Security, David Goeckleler.

Duo a atras finanţare de circa 118 milioane, care include investiţii de la companii mari din sectorul tehnologiei, cum ar fi Workday şi Alphabet, potrivit FactSet. Anterior, Duo fusese evaluată la circa jumătate din suma totală care va fi plătită de Cisco.

Acordul, care va fi în numerar şi parţial în acţiuni, este aşteptat să fie finalizat în primul trimestru al anului viitor.

Duo a fost fondată în 2009 şi are sediul în Ann Harbour, Michigan,

Cisco Security a obţinut pentru prima oară venituri anuale de peste 2 miliarde de dolari în anul fiscal 2017, raportând vânzări de 2,15 miliarde de dolari din vânzările totale ale grupului Cisco, de 48 de miiliarde de dolari.

Duo este un serviciu de autentificare care se concentrează pe autorizarea prin doi factori, ajutând la identificarea angajaţilor unei companii pe o serie de dispozitive şi aplicaţii. Produsul este asemănător cu cel oferit de compania Otka, listată la bursă în 2017 şi care are în prezent o capitalizare bursieră de peste 5 miliarde de dolari.