Cei doi sateliţi, realizaţi prin intermediul platformei Eurostar Neo, vor aduce Airbus venituri de 500 de milioane de euro (571 milioane de dolari).

Airbus a confirmat vânzarea dar nu a comentat în privinţa preţului. În mod obişnuit compania consideră preţurile tranzacţiilor confidenţiale.

Noii sateliţi îi vor înlocui pe cei trei sateliţi care acoperă reţeaua Hotbird, prin care sunt oferite servicii de televiziune prin satelit în Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Conform Agerpres, componentele pentru cei doi sateliţi de telecomunicaţii vor fi produse la unităţile Airbus din Stevenage şi Portsmouth (Marea Britanie), a anunţat luni secretarul de stat pentru mediul de afaceri, Greg Clark.

Regatul Unit este determinat să-şi extindă prezenţa în sectorul spaţial, într-un moment în care se confruntă cu incertitudini din cauza Brexit-ului. Unele companii britanice au fost excluse din proiectul european al satelitului Galileo, evaluat la zece miliarde de euro.

Anul acesta, Marea Britanie a anunţat că va construi primul său port spaţial pentru lansarea sateliţilor la Sutherland, în Scoţia.

„Investiţia Airbus reprezintă un vot de încredere semnificativ în industria spaţială britanică de vârf”, a afirmat luni Greg Clark.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de luptă şi de transport, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.