Forster Profilsysteme și Reynaers Aluminium vor continua să funcționeze independent – livrând produse și servicii pe piețele proprii – ca două companii separate sub umbrela Grupului Reynaers.

Reynaers Aluminium a anunțat recent că încheie anul cu o cifră de afaceri estimată la 7 milioane euro, iar pentru 2018 compania vizează dezvoltarea canalului de distribuție prin deschiderea unui nou showroom în centrul Bucureștiului. În prima jumătate a anului 2017 a înregistrat afaceri de aproximativ 3,5 milioane euro. La finalul trimestrului al treilea, cifra de afaceri este cu 21% mai mare decât în 2016. Pentru 2018 compania își propune o majorare de aproximativ 10%.

„În ceea ce privește piața locală, 60% din vânzări sunt reprezentate de profilele destinate pereților cortină. Distribuția de astfel de sisteme este cea mai dinamică arie a business-ului nostru. Pe plan secund, cu 30% din vânzări, se poziționează reperele pentru uși și ferestre, restul fiind atribuit reperelor pentru uși glisante, pliantelor, verandelor și celorlalte soluții.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium România.

Înființată în 1874, Forster Profilsysteme este specializată în dezvoltarea, producția și comercializarea de sisteme din oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru uși, ferestre și fațade. În România, marca Forster se comercializează prin dealerul Stahl.ro Expert din Popești-Leordeni. Profilele sunt realizate în centrul de producție de 14.000 mp situat în Arbon, Elveția. Grupul Forster are un număr total de 210 angajați în sediul central din Elveția și reprezentanțele regionale din 11 țări.

Reynaers Aluminium a fost înființată în 1965 și are sediul în Duffel, Belgia. Grupul Reynaers este o companie de familie, care are aproximativ 2.000 de angajați și activează în mai mult de 70 de țări din întreaga lume.