Axxess Capital, compania de investiţii a Emerging Europe Accession Fund, a preluat pachetul majoritar (65%) din Star Storage, firma înfiinţată de către Cătălin Păunescu în anul 2000.

Prin această tranzacţie s-a făcut o “injecţie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmăreşte ceşterea capacităţilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atât aplicaţii, cât şi servicii de infrastructură, îmbunătăţirea operaţiunilor şi adoptarea de noi segmente de piaţă şi zone geografice, extinderea IP si activelor sale în tehnologii emergente”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Star Storage a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri de 22 milioane de euro, reprezentând o creştere cu 46% faţă de anul precedent.

Star Storage era deţinută anterior tranzacţiei de către Catalin Păunescu (70%) şi Liviu Goşa (30%). În urma tranzacţiei Liviu Goşa a ieşit din acţionariatul companiei.

Star Storage dezvoltă soluţii proprii pe baza tehnologiei şi produselor a peste 20 de parteneri de top la nivel internaţional. Complementar, compania oferă o gamă variată de servicii externalizate prin intermediul unor centre tehnologice proprii, dezvoltate pe baza ultimelor tehnologii în domeniu: Centrul de Conversie Documente, Centrul de Producţie Documente şi Comunicare Personalizată cu Clientul/Cetăţeanul, Centrul de Date, Centrul de Soluţii. Soluţiile şi serviciile oferite de Star Storage sunt utilizate de cele mai mari companii din România, atât din domeniul public cât şi privat, din cele mai diverse domenii de activitate.

Te-ar putea interesa și: