"Propunerea Ministerului Transporturilor pentru fazare pentru proiectele care consideră că nu se termină în această perioadă, trimisă la Comisia Europeană, de unde aşteptăm un răspuns, este de 1,6 miliarde de euro. Înseamnă că celălalt procent trebuie să se regăsească în absorbţie, conform estimărilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR), CFR şi Metrorex. La ora actuală, POS-ul de Transport are 61% absorbţie şi are toate şansele şi perspectivele de termina cu peste 70%, în luna decembrie", a menţionat Nica. 

Acesta a adăugat că, în prezent, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013 este programul cu cea mai mică rată de absorbţie. "Dacă ni se rambursează suma mare, care este la Comisie, şi putem declara ce avem în casă, este undeva până în 50%", a spus Nica. 

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăţi şi a pre-suspendării pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, astfel că, în aproximativ două săptămâni, ţara noastră va primi de la Comisia Europeană aproximativ 480 de milioane de euro, sume care au fost blocate. 

AGERPRES