Primarul Clujului transmite că orașul se alătură campaniei „Vinerea Verde” și urmează să implementeze din aprilie o zi pe săptămână când transportul public va fi gratuit. Pe de altă parte, Emil Boc a precizat că modernizarea transportului în comun rămâne o prioritate, obiectivul fiind ca în 2030 orașul să aibă toată flota complet electrică.

„Clujul se alătură campaniei „Vinerea Verde” – susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri”, a transmis primarul Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Obiectivul pentru 2030: Transportul în comun complet electric

Primarul a vorbit și despre modernizarea transportului în comun, dar și despre crearea de noi piste de biciclete care vor conecta cartierele orașului.

„În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. (…)

Direcția „verde” este clară pentru Primăria Cluj-Napoca. În ceea ce privește componenta de mobilitate urbană, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie și continuăm implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă – crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze”, a mai spus Emil Boc.

Acesta spune că obiectivul stabilit pentru 2030 este ca orașul să aibă o flotă de transport în comun complet electrică.

„Obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană.

De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate stații de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru biciclete și trotinete electrice”, a mai scris în postarea sa primarul Clujului.