Transportatorii rutieri de persoane vor înceta activitatea de la 1 iulie, dacă Ministerul Finanţelor Publice nu le va deconta contravaloarea biletelor subvenţionate pentru elevi, studenţi şi pensionari, plata întârziind peste 2 luni, a anunţat, azi, Federaţia Operatorilor Români de Transport.

„Sumele la care se ridică datoria Ministerului Transporturilor sunt de ordinul zecilor de mii de lei pentru fiecare firmă de transport în parte, iar Ministerul de Finanţe întârzie alocarea banilor şi asta în condiţiile în care, prin lege, transportatorii sunt obligaţi să preia în capacităţile de transport şi pensionarii, elevii şi studenţii”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

FORT solicită „un răspuns clar” în ceea ce priveşte termenul pentru decontarea biletelor, în caz contrar existând riscul ca transportul rutier de persoane să se oprească pe o perioadă nedeterminată la nivel naţional.

Operatorii susţin că neplata deconturilor pune în mare dificultate companiile de transport deoarece nu îşi pot achita datoriile faţă de stat şi furnizorii de produse şi servicii.

SURSA: Mediafax