Cinci martori au fost citați la Curtea de Apel București. Dintre aceștia, doar trei s-au prezentat. Lorel Ovidiul Ghincioiu, administratorul unei firme de consultanță a mărturisit cum a primit bani pentru a organiza evenimente online pentru fostul șef al statului.

„În preajma campaniei am luat legătura cu doamna Udrea pentru implementarea unui proiect online pentru transmiterea live a unor dezbateri a lui Traian Băsescu. Firma a fost plătită. Au fost două societăți comerciale care au plătit. Era vorba de aproximativ 100.000 de euro…suma totală pentru servicii.

Cred că o plată a fost de aproximativ 400.000 de lei. În general noi ofeream consultanță și servicii de management. Conținutul contractului s-a negociat în parte cu doamna Udrea și s-a redus numărul de servicii ce urmau prestate. Cristian Hrițuc e cel care mi-a facut legătură cu doamna Udrea”, a explicat martorul în fața instanței.

Și fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Cristian Hrițuc, a fost audiat astăzi. Acesta a declarat că Elena Udrea i-ar fi înmânat un plic ce probabil conținea bani în numerar pentru plătirea nefiscalizată a unor servicii.

„Am fost voluntar în pregătirea campaniei electorale din 2009 pentru președinte în funcție, Traian Băsescu. Eu eram responsabil de organizarea evenimentelor din punct de vedere tehnic tehnic. Eram într-un fel antemergător, în sensul că mă deplasam anterior unui eveniment și mă ocupam de tehnic. Eram foarte implicat și la data faptelor aveam și calitate de membru de partid, la tineret”, a spus acesta.