„Nu e o aluzie, e un lucru foarte serios, adică noi sperăm într-o candidatură a dreptei. Dacă vă aduceți aminte, eu am fost cel care a insistat și am fost primul care a lansat ideea Nicușor, candidatul opoziției, candidatul dreptei. Din păcate, înțeleg că USR spune, da, îl susținem pe Nicușor, dar cu asta, basta, n-avem nicio treabă să mergem mai departe!

Păi, eu îți dau susținerea la candidatul la funcția de primar general, și tu îmi spui, n-ai nicio treabă la Consiliu. Păi, fără candidat la Primărie, n-o să am niciun consilier general. Dacă se reușește o coalizare a dreptei, foarte bine, PMP va participa la ea, plecând de la susținerea pentru candidatul la primar general.

Dacă nu se reușește o alianță, PMP va trebui să își apere șansele, și atunci un candidat din interiorul PMP este obligatoriu să se afle pe piața politică. Nu exclud posibilitatea ca acel candidat să fiu eu”, a transmis Traian Băsescu la B1 TV, când a fost întrebat dacă se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei.

Dacă ai ocazia să intri într-o competiție, intră

Fostul președinte a fost întrebat dacă este atras de o confruntare politică împotriva lui Victor Ponta.

„Pentru mine e interesantă orice confruntare politică. Orice competiție este un lucru pe care e păcat să îl refuzi. Dacă ai ocazia să intri într-o competiție, intră”, a adăugat Băsescu.