'Ar trebui să facă o comisie de aducere a Codurilor (penal şi de procedură penală – n.r.) la zi şi de introducere a Directivei 343 a UE în legislaţie, în Coduri. (…) Este primul lucru care trebuie făcut. Sigur, avem Comisia juridică. Eu propun public, o să discut şi cu liderii majorităţii, trebuie făcută o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, să nu mai meargă: noi suntem PSD, majoritari, şi orice ar propune altcineva, rămâne ca noi. O reprezentare – câte un reprezentat din fiecare partid parlamentar şi ajustate imediat Codurile, introdusă imediat directiva pentru că suntem obligaţi să introducem până la 1 aprilie. Şi vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat poliţienesc, pentru că au deviat', a declarat Băsescu, joi seară, la România Tv.

Acesta a ţinut să sublinieze că respectiva comisie ar trebui să aibă termen două săptămâni pentru a lucra, urmând ca apoi să înainteze Comisiilor juridice un punct de vedere.

'Trebuie făcută o comisie care să lucreze neutru din punct de vedere politic, dar cu oameni politici, pentru că nu e treaba doamnei Kovesi legislaţia. Nu aş spune neutru politic, poate a fost greşită formularea, ci neutră din punct de vedere al majorităţii, agreată de toată lumea, pentru că fără participarea tuturor partidelor, va fi o mare hărmălaie cu definim abuzul în serviciu, să fie implicate toate partidele parlamentare. După ce ajung la o concluzie şi spun 'ăsta este punctul nostru de vedere', al acestei comisii care a lucrat două săptămâni – că nu trebuie lungită treaba, avem în Constituţie 45 de zile pentru modificarea articolelor neconstituţionale. Deci, în două săptămâni, această comisie trebuie să dea Comisiei juridice punctul de vedere', a mai spus Băsescu. AGERPRES