UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a părăsit vineri sala plenului, în timp ce la tribuna Parlamentului vorbea preşedintele PNL, Crin Antonescu, care conduce şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată dezbaterii cererii de suspendare din funcţie a şefului statului. Aceasta a declarat că vrea să fumeze şi să dea un telefon. Traian Băsescu a revenit în plenul Parlamentului după aproximativ 40 de minute.
"În primul rând, trebuie să vă spun că am luat notă de avizul CCR şi m-am bucurat constatând că în acest aviz CCR nu constatat nicio abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea, aşa cum ea este prezentată în art. 95 din Constituţia României", a declarat Băsescu, în plenul reunit al Parlamentului.

Curtea Constituţională a României constată, în avizul consultativ dat vineri privind propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, că în unele cazuri şeful statului şi-a depăşit atribuţiile sau nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă funcţia, iar în altele nu a încălcat prevederile constituţionale.
Băsescu a mai declarat, vineri, că nu reuşeşte să coabiteze cu PSD şi PNL, subliniind faptul că şi în 2007 cele două partide au considerat că trebuie să-l suspende din funcţie
"Se pare că eu nu reuşesc să coabitez cu PSD-ul şi cu PNL-ul, în 2007, atunci când Guvernul liberal era în parteneriat cu PSD-ul din Parlament aţi recurs la suspendarea preşedintelui, acum vă aflaţi din nou la guvernare împreună şi primul lucru de care aţi considerat că trebuie să vă ocupaţi este suspendarea preşedintelui. Sigur, ca să ajungeţi la suspendarea preşedintelui trebuie să înlocuiţi din funcţie Avocatul Poporului pentru a putea emite ordonanţe neconstituţionale spre a vă atinge scopul politic", a spus Băsescu, în plenul reunit al Parlamentului.
Totodată, preşedintele a susţinut că USL desfăşoară o "revoluţie violentă" din punct de vedere legislativ.

"Cel mai important lucru este stabilitatea ţării şi reputaţia ţării. Ceea ce faceţi de două săptămâni nu reprezintă nimic altceva decât o puternică zdruncinare a statului de drept spre a-l pune la dispoziţia USL. Eu cred că este o greşeală şi ceea ce aţi făcut va avea consecinţe pe termen lung. Nu vreau să intru în detalii, dar vă asigur că ori nu aveţi o evaluare corectă asupra a ceea ce faceţi ori o aveţi şi nu vă pasă, pentru că este mai important pentru dvs să puneţi mâna pe toate pârghiile puterii, inclusiv pe justiţie, pentru a vă apăra eventual penalii. Vine rândul dlui Voiculescu, dacă am înţeles bine din presă. (…) Nu ştiu dacă veţi reuşi să o faceţi în continuare", a spus şeful statului.
Sursa: Agerpres