Aș fi un excepțional premier. Nu avem în politică un om care să fie mai bun premier decât aș fi eu. Nu aș mai tăia salariile și pensiile, decât dacă o situație de criză ar impune acest lucru", a spus fostul șef al statului, citat de Agerpres.

„Ești pe navă și obiectivul tău este să aduci echipajul la ,chei. Aduceți-vă aminte ce spuneam în plină criză 2009 — 2010: îmi asum responsabilitatea să duc nava 'România' la chei liniștit. Ca să-ți salvezi echipajul… degeaba te rogi la Dumnezeu să salvezi echipajul, dacă nu ești suficient de priceput să salvezi nava. Deci primul lucru care trebuie făcut în situații de criză (…) este să-ți salvezi țara. Dacă îți salvezi țara îți salvezi și poporul. Dacă nu salvezi țara, o scufunzi în umilință" a declarat Traian Băsescu la Romania TV.

El a mai spus că ar fi un premier mai bun decât Dacian Cioloș și că, dacă ar fi în locul acestuia, și-ar da demisia.

Fostul președinte a recunoscut că tăierile salariale l-au costat "enorm" din punct de vedere politic.

"Tăierile m-au costat enorm. Cineva trebuie să-și asume și treaba asta. Nu am crezut că pe timp de criză, soluția este să mărești fiscalitatea. Dacă măream taxele, ce garanție aveam că vom colecta banii aceia? Atunci am spus că facem o reducere la bugetul de stat. Situația devenise imposibilă. Ajunsesem să ne împrumutăm cu dobânzi uriașe ca să plătim pensiile și salariile", a detaliat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, "Guvernul Cioloș a abandonat obiectivul pentru 2016" și "a și anunțat că deficitul va fi 2,95%".

"Ce a anunțat Cioloș este continuarea politicii Guvernului Ponta. Intră în vigoare noul Cod fiscal, se măresc salariile bugetarilor, deci este o continuare totală a politicii bugetare a Guvernului Ponta. Atunci care mai este logica Guvernului de tehnocrați? (…) În acest moment, guvernul de tehnocrați își asumă ceea ce guvernul lui Ponta a decis", a opinat Băsescu.

 

mai multe, pe DIGI24