Dezastru pe scena politică autohtonă. Traian Băsescu vine cu dezvăluiri care fac praf Guvernul PNL. Pandemia de coronavirus a lăsat și lasă urme adânci în România.

Traian Băsescu îi distruge pe liberali

Actualul europarlamentar, Traian Băsescu, spune că numărul mic de teste pentru COVID-19 este o crimă organizată. Din cauza testărilor puţine sunt oameni care mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus.

“Testarea atât de puţină este o crimă organizată. Da, e o acuză gravă, dar o susţin. Numărul mic de teste face ca noi să nu realizăm care este nivelul de infectare al populaţiei, nivelul de răspândire al virusului şi nivelul de îmbolnăvire. Testăm puţin, avem puţini bolnavi.

Dacă am testa mai mult, am avea mai mulţi. Numai că aici suntem într-o adevărată goană pentru a micşora numărul de decese ca să spunem cât suntem de buni. Dar să ştiţi, datorită testărilor puţine sunt foarte mulţi care mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus“, a afirmat Traian Băsescu, în direct la TVR.

Fostul președinte spune că tot din cauza numărului mic de teste nu sunt identificate cazurile de asimptomatici, care ulterior răspândesc boala în comunitate.

“Au vorbit foarte mult savanţii la televizor despre asimptomatici. Dar testându-se puţin se găsesc foarte puţini asimptomatici. Pe 15 mai, domnul preşedinte ne face favoarea să ne lase cu măşti să mai umblăm prin parc, să mai mergem la birouri, să ne întâlnim cu rude, să mai socializăm.

Situaţia în care vom fi va fi aceea că datorită faptului că s-a testat puţin vom avea mulţi asimptomatici nedepistaţi care vor intra în societate. Acum, de bine, de rău, toţi suntem obligaţi la izolare. Dar când se va ridica izolarea aceşti asimptomatici vor transmite virusul oamenilor din jurul lor. Şi atunci vom avea un nou val de infecţii“, a mai spus Băsescu.

Și tirul lui Băsescu nu s-a oprit aici. “Domnii ăştia care de dimineaţă până seara ni se prezintă ca nişte eroi trebuie să aibă în vedere că au o mare responsabilitate pentru cei care mor nedepistaţi.

“Dacă nu lansăm un program masiv de testare vom petrece prost vara, pentru că asimptomaticii vor distribui boala imediat ce se relaxează măsurile şi se renunţă la izolare. (…) După această pandemie nimic nu va mai fi la fel ca până acum. Cei care speră că după ce trece pandemia vom trăi la fel se înşală, viaţa noastră se schimbă puternic“, a mai precizat Traian Băsescu.