Traian Băsescu dă de pământ cu USR!

Traian Băsescu punctează că USR nu au oameni cu suficientă experiență pentru a conduce Ministerul Sănătății „în situaţii de criză de sănătate”.

„Nu avem niciun fel de criză politică. Avem guvern stabil, majoritate parlamentară. Avem un singur ministru remaniat. Eu as ruga UDMR să ni-l împrumute vreo 3 ani pe Cseke. Avem o hârjoană generată de USR pe fondul unei lipse acute de experienţă”, a declarat fostul președinte la România TV.

Cel care aprobă remanierea este președintele

De asemenea, Băsescu a explicat că USR încearcă să obțină „niște concesii anti-constituționale” deoarece „nu poți să iei dreptul premierului de a propune o remaniere”, fiind „o neînțelegere foarte consistentă a atribuțiunilor”.

„Nu au oameni cu care să ducă ministerul Sănătăţii în situaţii de criză de sănătate. Forţarea pe care o face USR să obţină niste concesii anti-constitutionale. Nu poti să iei dreptul premierului de a propune o remaniere. Este o neînţelegere foarte consistenta a atributiunilor. Premierul propune, preşedintele României aprobă. Nu înţeleg de ce se ceartă cu Cîţu. Cel care aprobă remanierea este presedintele. De ce nu se cearta cu presedintele USR-ul?”, a completat Traian Băsescu.

Coaliția de guvernare s-a reunit luni, 19 aprilie, în ședință, pentru prima oară de la revocarea lui Vlad Voiculescu de către premierul liberal Florin Cîțu.

Înaintea ședinței respectiv, președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că premierul Florin Cîţu beneficiază de susținere totală şi că nu se ia în discuție schimbarea configurației politice.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca