Într-un interviu acordat pentru Europa FM, Vlad Voiculescu a declarat că nu exclude posibilitatea să fie nominalizat din nou de USR-PLUS, pentru portofoliul de la Sănătate. Mai exact, potrivit acestuia, nu există niciun motiv pentru care această variantă să nu fie pusă în practică.

„Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, a spus Vlad Voiculescu, într-un interviu acordat Europa FM.

Totodată, întrebat dacă la negocierile din coaliție USR PLUS va merge cu propunerea ca el să fie din nou ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a preferat să nu dea un răspuns clar. „Asta e treaba Coaliției”, a spus fostul ministru.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre speranța pe care o are în ceea ce privește întoarcerea la Minister. Acesta a declarat că nu se agață de nicio funcție, însă USR mai are lucruri de făcut.

„Speranța mea e mai puțin legată de punctele acestea, vă spun foarte onest că sunt dezamăgit la nivel personal și afectat. Dincolo de asta, nu e o funcție de care să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate”, a adăugat el.

Vlad Voiculescu va fi din nou ministru al Sănătății?

Întrebat dacă nu exclude o întoarcere la Minister în orice fel de formă, fostul ministru al Sănătății susține că nu se pune problema.

„Nu, deci aș exclude lucrul ăsta. Dacă aș avea ceva să-mi reproșez cu adevărat, nici nu aș avea curajul să spun lucrul ăsta”, a adăugat Voiculescu.

El a vorbit și despre relația cu premierul Florin Cîțu, în cazul în care s-ar reîntoarce în funcție. Vlad Voiculescu susține că este dificil de lucrat cu acesta, iar premierul țării nu a demonstrat spiritul de echipă și nici înțelepciunea politică de când a ocupat funcția și până în prezent.

„Cu domnul Cîțu îmi închipui că este greu de lucrat, pentru mine, presupun că și pentru dumnealui, între timp. Dar, am mai spus-o, domnul Cîțu nu a demonstrat nici leadershipul, nici spiritul de echipă, nici înțelepciunea politică, nici nimic din toate acele abilități care credeam noi că îl califică pentru funcția de premier”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei