Într-un interviu acordat pentru Europa FM, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și numărul real al deceselor cauzate de COVID-19.

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri.

Prezentator: Deci spitalul raporta în platforma dumneavoastră cu sutele? Câte sute mai mult decât în partea cealaltă?

Vlad Voiculescu: Peste 500!

Prezentator: Și cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vedea cu mai puține?

Vlad Voiculescu: Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă.

Prezentator: Mai puteți numi unul pe negativ?

Vlad Voiculescu: Rol 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență!

Prezentator: În momentul în care ați văzut datele acestea, care a fost decizia dumneavoastră ca ministru? Să informați superiorii respectivi sau să lucrați doar în cadrul ministerului până când vă lămuriți?

Vlad Voiculescu: Singura decizie rezonabilă într-o astfel de chestiune care este sensibilă și importantă, ca să nu zic gravă, singura decizie este să faci ceea ce trebuie să faci ca să înțelegi dimensiunea problemei, după care e normal că lucrurile astea ar fi trebuit să ajungă la premier, la președinte și așa mai departe.

S-a aflat adevărul despre Vlad Voiculescu!

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, decizia privind constituirea unui grup de lucru privind morții de COVID-19, prezentată de ministrul Vlad Voiculescu și atribuită cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan, a fost adăugată ulterior în registrul de corespondență de la cabinetul secretarului de stat.

Vlad Voiculescu a declarat public că la nivelul ministerului Sănătății s-a decis constituirea unui grup de lucru privind neconcordața numărului morților de COVID-19. Ulterior, în spațiul public a fost transmis un document care prezintă componența grupului. Documentul are numărul de înregistrare 578/12.04.2021.

Totodată, alături de document a fost transmisă și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat. „Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat premierul Florin Cîțu, în legătură cu documentul respectiv.

Guvernul a transmis un comunicat de presă în care precizează că documentul invocat de Vlad Voiculescu nu a ajuns la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală sau la Secretariatul General al Guvernului. În plus, în comunicat se subliniază că se cercetează atribuirea falsă a caracterului oficial.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin