Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi despre calitatea miniștrilor din Guvernul liberal, în direct la o emisiune de televiziune.

”Nicio lumină în Guvern”

Deși a identificat deținători de portofolii ministeriale despre care spune că sunt ”omul potrivit la locul potrivit”, cum ar fi Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, fostul președinte nu s-a arătat la fel de îngăduitor cu ceilalți miniștri liberali.

Din contră, a spus vorbe grele despre o persoană importană din Guvernul Orban.

”Dar în rest n-am văzut nicio lumină, ba câte-o gaură neagră așa cum e Raluca Turcan, care nu înțeleg ce business are în Guvern, cu ce se ocupă, că n-are minister sub domnia sa.

Un vicepremier fără minister este echivalentul unei secretare de la cabinetul primului ministru” sunat verdictul necruțător dat Traian Băsescu, la Digi24.

Trebuie precizat că vice-premierul Raluca Turcan s-a făcut remarcată, în cele trei luni cât s-a aflat la conducerea țării Guvernul Orban, prin mai multe greșeli de exprimare și declarații contradictorii care au făcut deliciul presei.

Gafe de exprimare

Astfel, Turcan s-a aflat în atenția presei cu ocazia gafelor foarte mari pe care le-a făcut atunci când a vorbit despre tragedia din Timișoara, în care mai mulți oameni au murit intoxicați, în urma unei acțiuni de deratizare.

Ea a declarat că toți cei implicați în tragedia de la Timișoara, unde o femeie şi doi copii au murit după o deratizare, trebuie să răspundă direct pentru cele întâmplate, ”astfel încât omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte mort”.

În aceeaşi conferinţă de presă, Turcan a afirmat că poştaşii ”propaghează”, în loc de ”propagă”.

Declarații contradictorii

Mai mult decât atât, vice-premierul a făcut declarații care s-au bătut cap în cap cu cele ale Premierului Orban, pe tema pensiilor speciale.

Astfel, ea a precizat că PNL va susţine anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor care au deja o decizie a Curţii Constituţionale.

Or, Ludovic Orban arătase, în aceeași zi, referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepție, în acest caz, ar fi vizat pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților.