Potrivit lui Băsescu, măsurile sunt prea slabe

“Sunt măsuri slabe. Guvernul trebuie să înţeleagă, mai ales Ministerul de Interne, că avem o lună şi jumătate întârziere în luarea de măsuri ferme. Trebuie pregătite 20-30.000 de locuri în hoteluri, indiferent că vii din zona roşie sau din zona galbenă. Măsurile sunt mult prea slabe faţă de gravitatea situaţiei”, a declarat Traian Băsescu.

Legătura cu Italia trebuia încetată imediat

Fostul preşedinte a spus că oprirea zborurilor către Italia trebuia făcută “din minutul unu”.

“Aş mai lăsa avioanele spre Bruxelles din motive politice. Legătura cu Bruxelles nu se poate întrerupe. Şi Germania care a ţinut foarte bine sub control situaţia”, a precizat Băsescu.

Fostul președinte susține că nu putem face față

Europarlamentarul PMP susţine că dacă ni se pare că această criză generată de epidemia de coronavirus “este doar problema României, vom pierde sume enorme”.

“Din păcate, atât decretul domnului preşedinte, cât şi anunţurile penibile făcute de Ministerul de Internre nu au nicio treabă cu Europa. Suntem o ţară de autişti.

În timp ce UE ia măsuri pentru a sprijini în bloc statele UE, noi vorbim strict că am preluat poliţia locală, că salvarea trece în subordinea domnului Arafat. Astea sunt măsuri elementare care trebuiau luate acum două luni”, a afirmat fostul preşedinte.