E război pe față! Traian Băsescu anunță prăpădul în alegerile locale 2020. El promite nici mai mult nici mai puțin că va da șuturi în spate până fac bătături celor doi contracandidați ai săi la Primăria Capitalei. Supărarea lui Băsescu pleacă de la faptul că atât Gabriela Firea cât și Nicușor Dan nu participă la o dezbatere televizată cu el.

Bpsescu, care candidează din partea PMP la Primăria Capitalei, a subliniat duminică seară, în direct pe B1 TV, că este pregătit oricănd pentru o dezbatere cu Gabriela Firea și Nicușor Dan.

„Dacă tot stau cu spatele la dezbateri, o să le dau șuturi în spate până o să facă bătături dacă nu vin la o dezbatere pentru Capitală. (…) Eu vreau cu amândoi. Cu amândoi și cu fiecare în parte, în orice variantă. Dacă Nicușor Dan nu vine, hai să facem o discuție numai eu cu doamna Firea. Lansez această invitație, să facem o discuție despre București eu și doamna Firea”, a declarat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP este categoric: cei care cred că vor putea câștiga fără să confrunte ideile lor cu ale contracandidaților nu fac decât un act profund de lașitate și că fură voturi.

„Eu le-aș spune contracandidaților care cred că vor putea câștiga fără să confrunte ideile lor cu ale contracandidaților că nu fac decât un act profund de lașitate și că fură voturi, îi păcălesc pe alegători cu voturile pe care li le dau partidele, fără să le dea posibilitatea să compare capacitatea administrativă a fiecăruia dintre candidați. Sunt din categoria politicienilor care fac politica cu spatele, numai că riscă să aibe cicatricile pe spate, nu în față”, a punctat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a ținut încă o dată să puncteze că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

„În ceea ce privește retragere, este o prostie fără margini – de fapt, este o idee propagandistică ieftină inventată de liberali, care nu știu cum să mai dezinformeze electoratul cu privire la candidatura mea, dându-și seama că au făcut o mare eroare neacceptând PMP în alianță și refuzându-i PMP-ului alianța în ultima clipă, când mai aveam doar șapte zile ca să putem să ne facem liste proprii, și nu liste de alianță. Asta e, aici suntem, îmi voi duce campania până la capăt, până în ultima zi și niciodată nu voi renunța la candidatură. Să vând voturile în favoarea cuiva… eu nu sunt geambaș de voturi. Cei care sunt obișnuiți să vândă voturi sau să cumpere, sunt în altă parte”, a arătat Băsescu.