Traian Băsescu a anunțat clar și răspicat că nu demisionează din Parlamentul European pe motiv că atunci când a fost ales, anunțul CNSAS-ului privind problemele sale din trecut cu Securitatea era deja public. Acesta a mai explicat că decizia Justiției nu este corectă în cazul său, deoarece nu a dat nicio informație despre declarații sau atitudini politice.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aeroporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a transmis Traian Băsescu joi după-amiază, potrivit Mediafax.

Anunț important făcut de Traian Băsescu

Mai mult, Băsescu spune că nu va demisiona din funcția sa de la Bruxelles.

„Nu cred că am de ce (să demisionez- n.r.), pentru că eu am fost ales cu anunțul CNSAS-ului făcut. Deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere”, mai explică Traian Băsescu.

De asemenea, fostul președinte a respins categoric ideea potrivit căreia a colaborat cu Securitatea de pe vremea comunismului ca poliție politică.

„N-am ascuns deloc (colaborarea cu Securitatea – n.r.). Și acum sunt convins că nu există nici o frază care să implice declarații politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază”, adaugă fostul președinte.

Fostul președinte își caută un apartament de trei camere după ce va fi dat afară din vila de protocol

Traian Băsescu a mai transmis că s-a gândit la un apartament de trei camere, că își dorește să nu fie izolat de lume și să aibă acces la metrou și la piață, asta după ce are termen de 60 de zile de la RAPPS să prăsească vila de protocol, beneficiu pierdut după deciza ÎCCJ.

„Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o stație de metrou”, a mai zis Traian Băsescu.

De asemenea, el a mai fost întrebat cum se descurcă fără pază de la SPP, explicând că poate merge si singur.

”Ți se pare că nu mă descurc, că nu pot merge singur?”, a transmis fostul președinte, puțin ironic.

Nu în ultimul rând, el a mai declarat că merge la bancă, pentru că are banii investiți în tituluri de stat și vrea să își cumpere un apartament de trei camere să locuiască cu soția.

„Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La prețul pieței, un apartament cu trei camere ne-am dori, așa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriașe care vin la încălzire și electricitate”, a conchis Băsescu.