Traian Băsescu este de părere că PSD face un joc prin care ar urma să îi termine pe cei de la PNL. El a susținut că nu este exclus ca PSD să voteze pentru învestirea Guvernului Orban 2, pentru ca mai apoi să îl demită din nou, ca o demonstrație de forță.

“Lipsa  cvorumului va fi ridicolul maxim al unui partid care vine și el la vot știind că nici propriul partid nu va vota pentru instalare. Eu cred că PSD va repune Gubevernul Orban. Nu este exclus. Și îl vor da jos peste câteva săptămâni și vor spune că facem instrucție cu Guvernul Orban”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24.

A fost un troc

În plus, Traian Băsescu a susținut că PSD face un joc care va duce rapid la erodarea PNL.

“Cred că aici greșește PSD. Este o mutare tactică. Nu există nicio prevedere constituțională care să ducă măcar indirect la această abordare. Un premier care a condus un guvern care a picat poate să fie renominalizat. Asta se întâmplă peste tot în lume. PSD trage de timp. Și dacă ar avea o înțelegere cu PNL să meargă

Aici a fost un troc. Nu aveau cum să ajungă la 261 de voturi fără PNL. Dar problema se pune dacă înțelegerea merge mai departe la suntem de acord să alegem primarii în două tururi, la evităm să facem anticipate. PSD face un joc, obiectivul lor este erodarea PNL.  Și se va ajunge rapid la pierderi. Nu se va putea acoperi  cu propaganda faptul că criza este provocată de PNL”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.