Dezastru în România! Raed Arafat: 404 copii au fost internați din cauza COVID-19

Raed Arafat a spus vineri, 15 octombrie, că 404 copii români sunt internați în spitalele din România, aceștia fiind infectați cu COVID-19. De asemenea, șeful DSU a subliniat faptul că 38 dintre ei se află în secții de Terapie Intensivă, din cauza unei formei severe a bolii.

Totodată, specialistul a vorbit și despre mecanismul de protecție europeană și ajutorul cerut de România în lupta cu boala.

Este un mecanism al solidarității europene și este normal să apelăm la el

„Referitor la mecanismul de protecție europeană, de când acesta a fost activat, am primit multe mesaje. Este un mecanism al solidarității europene și este normal să apelăm la el”, a spus Raed Arafat.

Mai mult, acesta a arătat că 396 de ventilatoare din depozitele Unifarm vor fi transferate de urgență, gratuit, către Departamentul pentru Situații de Urgență, de unde vor ajunge în unitățile medicale.

Potrivit șefului DSU, firma producătoare Roche a transmis Ministerului Sănătății că va livra în România 5.670 de flacoane de Tocilizumab, medicament pe care autoritățile nu au reușit să îl găsească de cumpărat nici prin Mecanismul european de protecție civilă, astfel că s-a discutat direct cu firma care în produce.

Bilanț COVID vineri, 15 octombrie

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.430.475 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.220.953 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.242 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 365 decese (182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.