Alertă în sportul auto românesc, după ce o mașină de concurs de off road a fost luată de viitură în zona Slănic Moldova. Incidentul a avut sâmbătă, 19 iunie. Cu toate că au reușit salvarea copilotului, pilotul a fost găsit decedat. La această oră intervin mai multe echipaje de salvare din Bacău și Covasna pentru a salva participanții la concurs.

Adrian Cernea a murit sâmbătă

Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

”Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road”, se arată în comunicat.

Competiția nu a fost oprită cu toate că vremea era problematică

Piloții au fost nevoiți să concureze în condiții meteo dificile, după ce competiția nu a fost oprită de organizatori, în ciuda avertizărilor meteorologice din zona respectivă.

Conform ISU Bacău, problemele sunt între localitățile Brețcu (jud. Covasna) și Poiana Sărată (jud. Bacău).

„Se pare că un autoturism participant la competiția de off road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, au anunțat reprezentanții ISU Bacău.

Mai mult echipaje ISU nu pot ajunge în zonă

Mai multe echipaje din cadrul ISU Bacău sunt pe drum spre locul incidentului și au fost chemați în sprijin și pompieri din cadrul ISU Covasna. Reprezentanții Prefecturii Bacău au spus că a fost recuperat în viață copilotul, însă pilotul a fost găsit decedat.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Bacău.

Sursa foto: Dreamstime