Mircea Badea susține că vinovatul pentru mortea pilotului Adrian Cernea este viitura și nimeni altceva. Acesta subliniază faptul că în cazul în care viitura nu venea, nu se întâmpla nimic, așa cum nu s-a întâmplat nici cu pilotul dinaintea sa.

Totodată, realizatorul tv a subliniat faptul că pilotul care a decedat a fost pus în mai multe situații de acest tip și a reușit să le depășească, el fiind cel care a luat toate deciziile.

„La întrebarea cine este vinovat de moartea pilotului, vinovată este viitura. Vinovată, în ultimă instanță, în mod realist, e viitura. Că dacă nu venea viitura nu se întâmpla nimic nici cu el, cum nu s-a întâmplt nici cu cei de dinaintea lui. Acum, că autoritatea lu’ pește putea să întrerupă concursul… putea.

Absolut că putea, dar pilotul respectiv fiind major și vaccinat și practicând acest gen de sport, el a mai văzut de nenumărate ori tot felul de situații, că nu ajungi campion național netrecând prin foarte multe situații. Și ca atare, fiind major, vaccinat și experimentat, nefiind un copil, nefiind prima dată, fiind ditamai campionul național cu discernământ, a luat propriile decizii. La fel cum au luat și cei care au trecut înaintea lui”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Mircea Badea, despre accidentul de la Slănic Moldova

Acesta a mai făcut referire și la decizia Autorității de a întrerupe evenimentul. Deși putea să facă acest lucru, în comunicatul transmis toți piloții erau informați cu privire la condițiile meteorologice.

Mircea Badea susține că ar fi nedrept ca piloții de curse să fie tratați ca niște copii, în contextul în care au trecut prin nenumărate experiențe până să ajungă la nivelul de acum.

”Doar că cei care au trecut înaintea lui, din fericire nu au pățit nimic – din păcate, s-a întâmplat nenorocirea cu viitura. După părerea mea, răspunsul la întrebarea cine e vinovat de moartea pilotului, viitura e vinovată. Că putea autoritatea, oricare ar fi ea, să întrerupă evenimentul? Putea.

Dar, ați văzut că și în comunicatul respectiv se spune foate clar că toți cei care participau știau. Să nu tratăm niște piloți profesioniști, care sunt la o competiție profesionistă, prin natura ei foarte periculoasă, ca pe niște copii, că nu sunt copii. Ar fi nedrept pentru ei, pentru piloți, să fie tratați ca niște copii”, a adăugat Mircea Badea.

De menționat este faptul că, precizările lui Mircea Badea vin în contextul în care, în cursul zilei de duminică, pilotul de off-road Adrian Cernea și-a pierdut viața în urma unui tragic accident la Slănic Moldova.

Mașina pe care acesta o conducea a fost luată de viitură la trecerea unui râu. De cealaltă parte, copilotul său a reușit să iasă din mașina luată de ape, însă Adrian Cernea a rămas captiv în mașină.

După tragicul incident, competiţia a fost oprită, iar Federaţia a deschis propria anchetă pentru a se stabili cauzele producerii tradegiei.