Scene demne de un film de acţiune, cu explozii şi împuşcături, pe o autostradă din Italia!

Hoţii au vrut să jefuiască o maşină blindată de transport valori ce circula pe Autostrada A1, ce leagă Modena de Bologna. Infractorii au răspândit cuie pe asfalt, au incendiat mai multe autoturisme şi au folosit arme de foc.

Hoţii au reuşit să scape. Din fericire, jaful a eşuat şi nu au existat persoane rănite, transmit autorităţile, citate de La Stampa.

Totul a început după ce hoţii înarmaţi au aruncat cuie pe şosea pentru a opri traficul şi maşina blindată pe care o vizau. Ei au creat şi o diversiune, pentru a împiedica accesul forțelor de securitate la mașina pe care vreau să o jefuiască. Hoţii au ameninţat cu arma mai mulţi şoferi, care au fost forţaţi să iasă din maşinile lor, care au fost apoi incendiate. Şase autoturisme au ars în total.

Infractorii au obligat apoi doi şoferi de camioane să blocheze autostrada cu TIR-urile lor.

Din fericire, nu există răniţi, spun autorităţile, cu toate că martorii prezenţi la faţa locului vorbesc despre explozii şi câteva împuşcături. Coloana de fum ce s-a ridicat deasupra autostrăzii a fost vizibilă de la câțiva kilometri distanță. Porțiunea de şosea de mare viteză unde a avut loc atacul armat a fost închisă în ambele direcții, iar traficul a fost deviat pentru a permite intervenția autorităților.

Atacatorii nu au reuşit însă să jefuiască maşina de valori. Presa locală scrie că hoții au tras în geamul blindatei dar nu au reușit să îl spargă, iar cei doi agenți de securitate s-au baricadat în interior, refuzând să deschidă ușile și, prin urmare, să permită accesul hoților la bunuri.

Nu se ştie încă ce conţinea maşina blindată.

Hoţii s-au suit în două maşini albe şi au fugit în direcţia Bologna. Oamenii legii sunt în alertă maximă şi îi caută acum pe atacatori.

Sursă foto: TG2000, captură video