Probleme mari pentru Primăria din comuna Ungheni, judeţul Argeş! Aceasta a rămas fără 10.000 de lei, probabil şi fără alte bunuri, după ce hoţii au dat lovitura în noaptea de miercuri spre joi.

Spargere ca-n filme! Hoţii au avut grijă maximă cu camerele de supraveghere

Infractorii au acţionat ca la carte: au intrat prin spatele clădirii, în toiul nopţii, au acoperit camerele de luat vederi din interior cu cârpe şi prosoape şi au spart seiful din care au furat aproximativ 10.000 de lei. Pentru a fi siguri, la plecare au luat cu ei şi calculatorul pe care se stochează imaginile sistemului de supraveghere video al Primăriei.

Hoţii se poate să fi fugit şi cu alte bunuri, având în vedere că toate birourile din Primărie au fost răvăşite, însă deocamdată nu s-a stabilit ce mai lipseşte din inventar.

Cu toate că Primăria este situată exact în centrul satului, nimeni nu a auzit vreun zgomot suspect în timpul spargerii. Totul s-a întâmplat în miez de noapte: hoţii au distrus un geam termopan din spatele clădirii, fiind înarmaţi cu un topor, un târnăcop şi o rangă, apoi au intrat nestingheriţi în sediul instituţiei, relatează Stirileprotv.ro.

Nimeni din sat nu a dat alarma

Reporter: S-au auzit câinii lătrând?

Sătean: Ai mei latră! Păi dacă vede o pisică, un câine … latră!

Reporter: V-aţi fi gândit că e cineva care dă spargere tocmai la primărie ?

Sătean: Nu m-am gândit, ca la mine, dacă ăştia latră mereu.

Spargerea a fost descoperită abia joi dimineaţa, când paznicul Primăriei Ungheni a sosit la muncă.

“A descuiat, a intrat şi a văzut ce era în Primărie. Sunt răscolite toate birourile. Au văzut camera care monitorizează casieria, probabil or fi intrat cu vreo cagulă, ceva şi au pus un prosop pe ea”, spune Iulian Miu, primarul din Ungheni.

Primăria Ungheni are montate patru camere de supraveghere, însă fără calculatorul pe care erau stocate imaginile, poliţiştii au acum o muncă mult mai grea în faţa lor.