Toată România a fost şocată de decesul fostului campion naţional de raliuri, Adrian Cernea. Acesta şi-a pierdut viaţa după ce maşina sa a fost luată de ape pur şi simplu, în urma ploilor din ultimele zile. Titi Aur, la rândul său campion naţional de raliuri, a spus ce s-a întâmplat, de fapt, cu Adrian Cernea.

Adevărul despre decesul lui Adrian Cernea

S-a aflat adevărul despre decesul pilotului Adrian Cernea. Titi Aur susţine că acesta a avut ghinion şi că nu este vorba despre vreo eroare. „De ce nu s-a anulat acest eveniment? Tocmai acesta este specificul acestei competiții off-road, tocmai să se treacă prin zone greu accesibile, prin care un șofer normal nu are ce să caute.

Atunci se ia decizia în funcție de posibila gravitate a situației, dar cum era un cod portocaliu în vigoare, pentru această competiție nu a însemnat ceva special.

Din păcate, un campion, un pilot foarte, foarte bun, ghinionul lui a fost exact atunci când treceau prin acea vale a Oituzului, deși trecuseră mulți alți concurenți în față, când au trecut ei, a venit viitura puternică.

Valul puternic i-a surprins, erau fix în poziția în care nu au reușit să treacă repede, mașina a fost răsturnată, copilotul a reușit să iasă, dar pilotul, nu știm din ce motive exact, nu a reușit să-și deschidă centura, a decedat”, a dezvăluit Titi Aur, la Realitatea Plus.

Adrian Cernea, decedat la Slănic Moldova

Cei de la Federația Română de Automobilism au făcut public tragicul anunţ weekendul trecut. Adrian Cernea s-a stins din viaţă în timpul etapei naționale de off road de la Slănic Moldova. „Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova”, au spus cei de la Federaţie.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură.