După două ore de resuscitări, pilotul Adrian Răspopa nu a mai putut fi salvat și a decedat. Accidentul violent a avut loc sâmbătă la Raliul Iaşului. Pilotul fost încarcerat iar copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină. Totodată, cei doi au fost duşi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

Adrian Răspopa intrase deja în comă

Doctorul Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, spunea că bărbatul se afla într-o stare critică de când a fost preluat.

„Pacientul este în sala de operație. El a fost preluat de echipajul SMURD Iași, apoi de elicopter. A făcut un stop la momentul preluării din mașină la locul accidentului. A fost resuscitat, apoi transportat cu elicopterul. A repetat stopul la momentul în care a ajuns în Iași. În unitatea primire urgență a fost resuscitat și a intrat în sala de operație cu echipa de ATI și de chirurgie, având leziuni la nivelul bazinului. Este în comă post-resuscitare.”

Anunțul organizatorilor după tragedie

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

O mașină la volanul căreia se afla pilotul Adrian Răspopa a fost implicată sâmbătă, 4 septembrie, într-un accident rutier în timpul circuitului din zona Hadâmbu.

Pilotul intrase în comă

Pilotul Adrian Răspopa, care a suferit un accident rutier grav în timpul specialei de la Raliul Iaşiului, a intrat în comă. Din acest motiv, este internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, unde medicii încearcă să îi salveze viața.

„Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă”, a declarat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.