UPDATE: Pilotul Adrian Răspopa a murit la spital

Accident grav în România! Șoferii au fost duși de urgență la spital într-un elicopter

O mașină la volanul căreia se afla pilotul Adrian Răspopa a fost implicată sâmbătă, 4 septembrie, într-un accident rutier în timpul circuitului din zona Hadâmbu.

Astfel, pilotul respectiv a fost încarcerat iar copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină. Totodată, cei doi au fost duşi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, conform informațiilor transmise de realitatea.net

Pilotul a intrat în comă

Pilotul Adrian Răspopa, care a suferit un accident rutier grav în timpul specialei de la Raliul Iaşiului, a intrat în comă. Din acest motiv, este internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, unde medicii încearcă să îi salveze viața.

În acest context, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a declarat că pilotul Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral, intrând astfel în comă, medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viaţa.

„Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă”, a declarat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Ce au transmis organizatorii?

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au transmis organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.