Moment dramatic la Neptun, chiar lângă casa de la mare a lui Klaus Iohannis. Un turist de 40 de ani din Cluj a fost înghițit de valuri. Salvamarii și paramedici SMURD au încercat  aproape o oră să-l resusciteze pe bărbat.

Totul s-a întâmplat pe litoral, chiar lângă casa de la mare a șefului statului. Serviciu de Pază și Protecție a permis unui elicopter medical să aterizeze în porțiunea de nisip restricționată, chiar în fața vilei unde este așteptat șeful statului, Klaus Iohannis. Bărbatul este în stare gravă, la spital.

Patru paramedici SMURD l-au resuscitat pe bărbatul de 40 de ani, scos din mare pe plajă vilei de protocol din Neptun, rezervată președintelui României. Pe plajă, un elicopter SMURD a fost lăsat de SPP să aterizeze în zona restricționată.

Klaus Iohannis e așteptat să ajungă la mare

Președintele Klaus Iohannis nu este pe litoral, dar are în plan să ajungă și – în zona vilei – se află o parte din echipa lui de protecție, susține știrileprotv.ro

Elicopterul a coborât la aproape 300 de metri de reședința prezidențială, iar operațiunea de salvare s-a desfășurat la 50 de metri de plajă publică, pe cea cu acces limitat. După trei sferturi de oră, bărbatul scos din mare a început să aibă, din nou, un puls normal. A fost dus cu elicopterul SMURD la spitalul din Constanța, în stare critică. Bărbatul ar fi intrat în mare de pe plajă publică alături de doi prieteni.Steagul roșu – care interzice înotul – era, atunci, arborat. El l-a ignorat și curenții puternici l-au purtat în larg.

Curenții din mare sunt foarte periculoși în aceste zile.  Din acest motiv, înotul a fost interzis în zona mai multor plaje de pe litoral. Problemele cele mai mari au fost în Olimp, Neptun și Mangalia. Cu toate acestea, există momente în care turiștii se avântă în largul mării și riscă enorm.

 

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială