Richard Donner, regizorul filmelor „Superman” și „The Goonies”, a murit la vârsta de 91 de ani. Acesta a fost un regizor și producător de film american. A fost, de asemenea și un scriitor umorist. Richard Donner a murit luni, moartea sa fiind confirmată de soția sa Lauren Schuler Donner.

A regizat celebrul film Superman

A regizat filmele The Omen (1976); Superman (1978); seria de 4 filme Armă mortală (Lethal weapon, 1987, 1989, 1992, 1998), toate cu Mel Gibson și Danny Glover; Maverick (1994, comedie cu Mel Gibson și Jodie Foster); Assassins (1995, cu Sylvester Stallone, Antonio Banderas și Julianne Moore); Teoria Conspirației (Conspiracy Theory, 1997, cu Mel Gibson și Julia Roberts); 16 Blocks (2006, cu Bruce Willis).

Richard Donner (mijloc), alături de Danny Glover şi Mel Gibson, starurile din “Armă mortală”

Richard Donner a abandonat proiectul „Superman” după ce a depășit bugetul cu milioane de dolari, a raportat Collider, și a fost înlocuit de Richard Lester la mijlocul producției. La peste 25 de ani după ce eroul DC a uimit publicul, „Superman II: The Richard Donner Cut” a fost lansat în 2006 ca o re-editare a regizorului, cu filmări pierdute din „Man of Steel”.

Cu o lungă carieră în fruntea emisiunilor clasice de televiziune – „Route 66”, „The Twilight Zone”, „The Man From UNCLE”, „Gilligan’s Island și„ Perry Mason ”, puțini știu că Donner a debutat în regia lungmetrajului cu puțin cunoscuta comedie criminală din 1968, Sammy Davis Jr. „Salt & Pepper”.

Richard Donner s-a mutat pe marele ecran cu clasicele din 1976 „The Omen”, în care joacă Gregory Peck și Lee Remick.

Renumitul scriitor de benzi desenate Dan Slott a adus un omagiu : „SUPERMAN-ul lui Richard Donner este ADN-ul, elementul fundamental din care au fost construite toate filmele cu super-eroi bune. Saltul serios al credinței, legătura unică, ne-a făcut pe toți să credem că un om ar putea zbura ”

„Richard Donner l-a transformat pe diavol în copil în „The Omen ”, a revoluționat filmele inspirate din benzi desenate cu„ Superman ”și a reinventat filmele cu polițiști în „Lethal Weapon”, a scris, pe pagina sa de Twitter, regizorul Kevin Smith.

Sursă foto: Dreamstime