Este vorba despre actorul, Claude Brasseur, câștigător a două premii Cesar. Acesta s-a stins din viață la 84 de ani, informează Le Monde, iar potrivit apropiaților săi, moartea sa nu este legată în niciun fel de pandemia de coronavirus.

În ceea ce privește funerariile aestuia, ele vor fi organizate în condiții speciale.

De menționat este faptul că Claude Brasseur provine dintr-o dinastie de actori și a apărut în peste 100 de filme, inclusiv în popularele ”Camping” și ”La Boum”, precum și în numeroase piese de teatru.

Cine a fost Claude Espinasse

Claude Espinasse, a devenit popular la începutul anilor 1970, când l-a jucat pentru televiziune pe Vidocq, un celebru criminal francez. El își va lua ca pseudonim numele ”Brasseur”, care vine din familie. Modest, își considera profesia mai degrabă un joc decât o muncă. De asemenea, niciodată nu a vorbit prea mult despre persoana sa.

”Nu-mi place să vorbesc despre mine. Nu este un subiect interesant”, spunea el, preferând mai mult să stea în umbra rolurilor sale.

În ceea ce privește condițiile morții sale, conform presei franceze, actorul a murit în pace, înconjurat de familia sa și nu a fost o victimă a noului coronavirus. El urmează să fie înmormântat alături de tatăl său, în celebrul cimitir Père-Lachaise din Paris, după cum a anunțat Elisabeth Tanner, șefa agenției Time Art.

Se pare că Elvira Popescu a fost cea care  i-a schimbat destinul. Născut la Neuilly-sur-Seine la 15 iunie 1936, crește cu Malraux, Jouvet, Sartre, Casarès și un prieten al tatălui său, Ernest Hemingway – care-i este și naș, iar în copilărie, părinții nu au grijă de el.

Puțin înclinat spre studii, pe care le abandonează în clasa a doua, puștiul nu îndrăznește să spună că vrea să fie actor. Grație tatălui său, ajunge jurnalist la Paris Match. Merge s-o intervieveze pe celebra actriță Elvira Popescu și destinul i se schimbă.

”Nu poți să fii jurnalist cu numele ăsta. Trebuie să fii actor”, i-a spus artista.