Accident grav în România! Șapte oameni au fost răniți. Autoritățile au activat Planul roşu de Intervenţie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a transmis recent că s-a produs un accident după ce un autoturism şi un microbuz s-au izbit.

Trebuie menționat că în microbuz erau 20 pasageri şi şoferul. Simultan, în autoturismul respectiv erau două persoane.

Informațiile transmise de ISU Arad

În acest context, ISU Arad a informat că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului, pentru optimizarea misiunii de răspuns.

„Având in vedere numărul ocupanţilor, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La fata locului pompierii salvatori intervin cu o autospecială de stingere, 1 descarcerare şi 4 ambulanţe SMURD.  În  sprijinul echipajelor operative, au fost trimise şi 7 ambulanţe ale Serviciului Judeţean  de Ambulanţă”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

De asemenea, nu sunt persoane încarcerate, iar 7 ocupanţi primesc îngrijiri medicale la fata locului. Mai apoi, aceştia vor fi transportaţi la spital.

Poliţiştii arădeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, în urma coliziunii între microbuz în care se aflau 21 de persoane şi un autoturism în care se aflau două persoane, câţiva răniţi fiind transportaţi la spital după ce microbuzul s-a răsturnat pe şosea.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), microbuzul era condus în municipiul Arad de un bărbat de 47 de ani, din localitatea Păuliş.

„Pe strada Fântânii, la intersecţia cu strada Bogdan Voievod, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 48 de ani, din municipiul Arad, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma impactului au rezultat rănirea uşoară a cinci pasageri care au fost transportaţi la spital, ceilalţi fiind în stare stabilă. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri”, a transmis IPJ.

Un alt accident groaznic a avut loc anterior

Anterior, o tragedie fără margini s-a produs în centrul Iașului. Presa locală a notat că un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină, Medicii nu au mai avut ce să facă.

Ziarul de Iași a notat că un bărbat ar fi traversat bulevardul Independenței din centrul Iașului. Acesta a fost lovit violent de o mașină care circula cu mare viteză. Accidentul a avut loc în jurul orei 00:30.

În urma impactului extrem de violent, bărbatul a fost rupt în două. Medicii au sosit de urgență la fața locului, însă nu au mai putut face nimic pentru victimă. Aceștia au declarat decesul.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este de menționat că șoferul nu se afla sub influența alcoolului.