Tragedia momentului în presa din Româna după ce un cunoscut jurnalist s-a stins din viață. Este vorba despre Marius Huțanu, din județul Argeș. Acesta a fost găsit fără suflare în apartamentul în care locuia dn Pitești.

Potrivit obiectivdearges.ro, apropiați jurnalistului în vârstă de 48 de ani au intrat în panică atunci când acesta nu a mai răspuns la telefon, așa că au alertat autoritățile.

Astfel, o echiă de pompieri s-a deplasat la fața locului și a spart ușa apartamentului. Potrivit sursei citate, pompierii l-au găsit pe jurnalist mort, în pat.

Sursa citată mai precizează că Marius Huțanu avea 48 de ani şi era cunoscut cu afecțiuni medicale cardiace și diabet. Totodată, aceași sursă subliniază faptul că, potrivit informațiilor oferite de autorități, jurnalistul era mort de câteva zile în momentul în care a fost descoperit.

Tragedie imensă. Un celebru fotograf a murit în fața tuturor

Amintim faptul că în urmă cu doar câteva ore, o altă tragedie a zguduit Franța. Deși în cazul jurnalistului român, datorită celor apropiați, corpul acestuia a fost găsit, în acest caz, indiferența a fost fatală. Este vorba despre un celebru fotograf, care deși ar fi putut fi salvat de la moarte, nimeni nu i-a oferit ajutorul.

„Acest sfârşit tragic spune foarte multe despre comportamentul nostru”, sunt câteva dintre cuvintele unui prieten de-al regretatului artist.

Este vorba despre René Robert, care deși la momentul producerii tragediei se afla într-o zonă circulată atât de francezi, cât și de turiști, acesta a fost ignorat complet și lăsat să sufere în frig.

Astfel, după nouă ore petrecute în frig, la 6:30 dimineața, un om fără adăpost a sunat la salvare pentru a-l ajuta pe celebrul fotograf. René Robert a fost imediat transportat la un spital din Paris, aflându-se într-o stare de hipotermie extremă. Din nefericire, acesta nu a putut fi salvat. Nefericitul incident s-a întâmplat miercuri, 19 ianuarie, informează cotidianul francez Le Figaro.

„Îi plăcea aerul rece, trecătorii. Se plimba pe străzi şi apoi se amesteca printre oameni, în nopţile albe ale Parisului. Era micul lui obicei”, a povestit prietenul său, muzicianul şi publicistul Michel Mompontet, pentru France Info.

„Prietenul meu a fost ucis de indiferenţă”, a scris acesta pe Twitter, spunând că şi-ar dori să întâlnească persoana fără adăpost care a încercat să-i salveze prietenul.