Tragedia momentului în presă. Coronavirusul a mai făcut o vitimă. Este vorba despre jurnalistul Alexei Revenco, de la Radio Moldova. Acesta s-a stins din viaţă, luni dimineață. Tragicul anunț a fost făcut de colegii săi de la Teleradio Moldova, care au transmis un mesaj de condoleanţe.

„Zi de zi, cei de la ştiri citim statistica oamenilor decedaţi de COVID-19. Taţi, mame, surori şi fraţi, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată. E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astăzi, cu durere în suflet, vă anunţăm ca unul din colegii noştri face parte din aceste cifre groaznice.

Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viaţă astăzi, 11 ianuarie, la ora 06.00 dimineaţa”, a scris trm.md, citat de Adevărul.

Cine a fost Alexei Revenco

Alexei Revenco a fost una dintre vocile importante din media moldovenească, iar vestea morții sale a venit ca o mare lovitură. Acesta și-a dedicat mai bine de 40 de ani din viață pentru activitatea sa la Radio Moldova. Totodată, pe lângă activitatea sa intensă din presă, acesta a mai prezentat numeroase festivităţi oficiale şi cultural-artistice.

„În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie şi pasiune, fiind conştient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnalişti”, declara  jurnalistul într-un interviu, acordat în urmă cu ceva vreme.

De menționat este faptul că în anul  2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă. De asemenea, în anul 2010, jurnalistul a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.