Tragedie în Rusia! Un avion care transporta paraşutişti civili s-a prăbuşit duminică dimineaţa.

O nouă tragedie aeronautică în Rusia! 16 morţi şi 7 răniţi, dintre care unul în stare gravă

Totul s-a întâmplat în centrul Rusiei. Avionul care s-a prăbuşit transporta paraşutişti civili ai clubului Menzelinsky, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă informează că 16 dintre persoanele aflate la bord au murit, transmite AFP.

La bordul avionului, un aparat de zbor cu două motoare de tip L-410, se aflau 23 de persoane. Acesta s-a prăbuşit la ora locală 9:23 (6:23 GMT) în Republica Tatarstan, se arată într-un mesaj postat de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram.

Sursa: Twitter

Există şi supravieţuitori: şapte persoane au fost salvate. Din păcate, în cazul celorlalţi 16 pasageri nu există „niciun semn de viaţă”, a declarat un reprezentant al ministerului pentru agenţia RIA Novosti.

Aparatul de zbor de tip L-410 s-a rupt în două, potrivit imaginilor surprinse la locul tragediei.

Astfel de accidente, mai ales în zonele îndepărate ale Rusiei, nu reprezintă o noutate

Martorii spun că avionul abia decolase şi zbura încă la o altitudine joasă, când s-a prăbuşit, la mai puţin de 1,5 km de pistă, peste un depozit de cherestea.

Avionul respectiv fusese dat în folosinţă în 1987. Standardele rusești de siguranță aviatică s-au îmbunătățit în ultimii ani, însă astfel de accidente, în care sunt implicate mai ales avioane din epoca sovietică, nu sunt neobișnuite în Federaţia Rusă, notează şi The Sun.

Cei şapte supravieţuitori ai accidentului de duminică au fost spitalizaţi, iar unul dintre ei se află „în stare gravă”, transmite RIA Novosti.

Iniţial, agenţia de ştiri Interfax, citând o sursă, vorbea despre 19 persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului, iar alte trei ar fi fost rănite.