Probleme în Republica Moldova! Ţara vecină ar putea avea probleme cu livrarea de electricitate către populaţie.

Alexandru Slusari, fost vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, a transmis că Termocentrala de la Cuciurgan ar putea reduce livrările de energie electrică începând de luni, 11 octombrie. Totul a fost făcut public de către reprezentanţii centralei prin intermediul unei scrisori.

Reprezentanţii Guvernul îndeamnă cetăţenii la calm şi afirmă că se doreşte inducerea unei stări de panică în societate, transmite agenţia IPN, potrivit Adevărul.

“Este clar că toate resursele energetice din Federaţia Rusă sunt folosite ca o bâtă de şantaj economic”

Termocentrala de la Cuciurgan ar intenţiona să reducă livrările de electricitate după ce MoldovaGaz ar fi redus volumul de gaze naturale transmis centralei. Alexandru Slusari este de părere că acţiunile termocentralei din stânga Nistrului ar putea reprezenta o formă de presiune pe demnitarii de la Chişinău, care negociază acum în Rusia noul preţ la gaze.

“Cunosc că deja termocentrala a trecut pe cărbuni, nu mai foloseşte gaz şi anunţă întreprinderile că problemele cu furnizarea energiei electrice pot să apară de luni, 11 octombrie.

Nu exclud chiar de mâine să apară anunţul că nu mai furnizează energie electrică. Este clar că toate resursele energetice din Federaţia Rusă sunt folosite ca o bâtă de şantaj economic care se transformă în şantaj politic.

Nu este întâmplător că această scrisoare a apărut azi, când avem în Federaţia Rusă la negocieri două delegaţii din Republica Moldova”, a declarat politicianul pentru postul de televiziune TV8.

“Ridicăm la un rang mai înalt o scrisoare dintr-un regim separatist, decât declaraţiile ministrului responsabil de acest domeniu”

Guvernul de la Chişinău califică scrisoarea transmisă de centrala de la Cuciurgan drept o încercare de a isteriza societatea şi dau asigurări că Republica Moldova va beneficia atât de gaz, cât şi de energie electrică.

“Vorbim despre o scrisoare a unei întreprinderi din regiunea transnistreană şi nu vorbim despre declaraţiile ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, care ne-a asigurat că vom avea gaz. De ce creăm această atmosferă tensionată?

Ridicăm la un rang mai înalt o scrisoare dintr-un regim separatist, decât declaraţiile ministrului responsabil de acest domeniu. Chiar dacă, ipotetic, s-ar reduce volumul de gaz din Rusia, este deja funcţional gazoductul Iaşi-Chişinău”, spune Vasile Grădinaru, deputat PAS.