Tragedie într-un spital din România! O fetiță de aproximativ doi ani a murit. Pe corpul copilului erau semne de violență

Poliția a fost alertată de către reprezentații spitalului deoarece pe corpul copilului erau semne de violență. Totuși, femeia le-a spus medicilor că a lăsat fetița nesupravegheată, aproximativ 3 minute, în cada cu apă. Când a revenit, a găsit copilul inconștient.

În acest context, a fost dispusă efectuarea necropsiei după ce fetița a murit duminică iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași fac verificări.

Informațiile transmise de IPJ Iaşi

„Aceasta le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cadă cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.

De asemenea, tatăl fetei o bănuiește pe mamă că ar fi agresat-o pe fetiță, luând în considerare semnele de pe corpul micuței, scrie antena3.ro. Trebuie menționat că bărbatul este în stare de șoc, iar fetița, în moarte cerebrală, potrivit mătușii sale.

„Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat mătușa fetiței. Mai mult, nici medicii, nici rudele tatălui nu cred în povestea spusă de mama fetiței.

„Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au intrebat unde a trăit copilul ăsta?”, a mai declarat mătuşa copilei. Când au văzut în ce stare este medicii au început imediat manevrele de resuscitare. A fost intubată și pusă pe ventilație mecanică și abia apoi a fost transferată către spitalul de copii. „Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiza de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

Sursă foto: Dreasmtime