Camioanele nu mai pot ieşi din ţară pe la vama Giurgiu-Ruse

Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse a fost blocat pentru camioane.

Traficul pe sensul de ieşire din ţară este suspendat temporar pentru autocamioane. Motivul: condiţiile meteo extreme şi drumurile înzăpezite din Bulgaria.

Decizia a fost comunicată astăzi, 26 noiembrie, de către autorităţile bulgare celor din ţara noastră. Măsura a intrat în vigoare la ora 15:00.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat în cursul zilei de astăzi de către autorităţile bulgare cu privire la faptul că, începând cu orele 15.00, traficul pe sensul de ieşire din România, pentru autocamioane va fi suspendat temporar din cauza condiţiilor meteo şi situaţiei complicate a drumurilor în condiţii de iarnă din Republica Bulgaria”, a transmis ITPF Giurgiu.

La acest moment, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu recomandă șoferilor de mijloace de transport să utilizeze și celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria.

Timpii de aşteptare la graniţă

Situația la vama Giurgiu-Ruse indică timpi de așteptare diferiți pentru diversele categorii de vehicule.

Pentru camioanele care intră în România prin PTF Giurgiu, timpul de așteptare este de 40 de minute, în timp ce cele care ies din România se confruntă cu o așteptare de 300 de minute.

În ceea ce privește autoturismele, indiferent dacă intră sau ies din România prin PTF Giurgiu, timpul de așteptare este de 20 de minute.

Recomandarea de a utiliza și celelalte puncte de trecere poate ajuta la evitarea aglomerației și la facilitarea procesului de traversare a frontierei.

Şoferii se pot informa cu privire la modul în care se desfăşoară circulaţia rutieră consultând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră www.politiadefrontiera.ro.

Aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Cum se circula la această oră în România?

Duminică, 26 noiembrie, Centrul Infotrafic a prezentat situaţia de pe drumurile şi autostrăzile din România. Datele erau valabile pentru ora 16:00.

Sunt închise 42 de tronsoane de drumuri naționale și o autostradă, iar pe alte 2 drumuri circulația este restricționată pentru mașinile de peste 7,5 tone.

Sunt închise porturile de la Marea Neagră, iar traficul feroviar este închis pe M700.

Cele 42 de tronsoane de drumuri naționale închise

  • în județul Bacău DN 11A Podu Turcului – limită jud. Vaslui,
  • în județul Brăila DN 2B Brăila – limită jud. Buzău, DN 2F Pod Brăila între Brăila – limită jud. Tulcea, DN 21 Brăila – limită jud. Ialomița, DN 21A Bărăganul, DN 22 Brăila – limită jud. Buzău, DN 23 Brăila – limită jud. Vrancea,
  • în județul Buzău DN 2C Pogoanele – limita jud. Ialomița, DN 22 Balta Albă – limită jud. Brăila,
  • în județul Călărași DN 3D Călărași – Fetești, DN 21 Călărași – limită jud. Ialomița,
  • în județul Constanța DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârșova, DN 3 Murfatlar – Ostrov, DN 22 Lumina – Mihai Viteazu, DN 22A Hârșova – limită jud. Tulcea, DN 22C Murfatlar – intersecție A2, DN 38 Topraisar – Vama Veche, DN 39E Constanța – Cumpăna,
  • în județul Galați DN 2B Galați – Șendreni, DN 24 Cosmești – Ghidigeni, DN 24D Bălăbănești – Tulucești, DN 25 Șendreni – Tecuci, DN 25A Fundeni – Lungoci, DN 26 Galați – Cavadinești,
  • în județul Ialomița DN 3B Fetești – limită jud. Călărași, DN 21 Slobozia – limită jud. Brăila, DN 21A Țăndărei – limită jud. Brăila,
  • în județul Tulcea DN 2J Brăila – Măcin, DN 22 Tulcea – Măcin, DN 22 Tulcea – Constanța, DN 22A Tulcea – Hârșova, DN 22D Mircea Vodă – Atmagea, DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu, DN 22F Nalbant – Horia, DN 22S Smârdan – Măcin,
  • în județul Vaslui DN 11A Bârlad – Ivești, DN 24 Bârlad – Tutova, DN 24A Huși – Fălciu, DN 24B Huși – Albița, DN 24D Bârlad – Grivița, DN 26 Murgeni – Blăgești,
  • în județul Vrancea DN 23B Măicănești – Ciorăști.

Probleme pe Autostrada A2 București – Constanța

Circulația rutieră a fost reluată parțial, între kilometrii 105 – 35, pe sensul de mers către București al autostrăzii A2 București – Constanța. Practic, se circulă de la Drajna până la București. Traficul rutier rămâne însă închis între kilometri 105-144 și 160-212, în direcția către București, precum și între kilometrii 35-144 și 160-212, pe sensul de mers către Constanța.

Pe două drumuri naționale se circulă cu restricții pentru mașinile cu masa mai mare de 7,5 tone. Este vorba de DN 2B Buzău – limită jud. Brăila și DN 22 Râmnicu Sărat – Balta Albă.

Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise.

Pe raza județelor Constanța și Tulcea, 29 trenuri au fost anulate. Totodată, circulația feroviară este închisă pe M 700, între Galați și Buzău, din cauza condițiilor meteorologice.