''În perioada 28 aprilie – 1 Mai prin PTF Giurgiu – Ruse, Bulgaria, au intrat 28.301 persoane cu 9.646 mijloace de transport, iar pe sensul de ieşire au fost înregistrate 35. 699 de persoane cu 10. 800 mijloace de transport. Creşterea este de aproape trei ori mai mare la ieşirea din ţară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate la ieşirea din ţară 13. 258 de persoane cu 5.040 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în ţară, în perioada minivacanţei de 1 Mai, anul trecut au fost înregistrate 11.483 de persoane cu 4.475 de mijloace de transport'', a menţionat reprezentanta ITPF.

Conform acesteia, traficul crescut la frontieră a fost înregistrat pentru că mulţi români au optat în zilele libere pentru Bulgaria, Grecia sau Turcia, constatându-se totodată că ''pentru prima dată, în acest an, foarte mulţi bulgari au ales să vină în România de 1 Mai, destinaţia preferată fiind muntele''.

Cristina Onofrei a menţionat că, în minivacanţa de 1 Mai, ''personalul la frontieră a fost suplimentat, s-a circulat pe trei artere la ieşirea din ţară, iar timpul de aşteptare la frontieră nu a fost mai mare de 20 de minute''. Agerpres