Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic sunt intense pe DN1, între Frăsinet şi Comarnic, precum şi între Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers către munte, unde s-au format coloane de autoturisme.

De asemenea, se circulă intens şi între Predeal şi Buşteni, pe sensul de mers către capitală şi ne aşteptăm ca în orele următoare valorile să fie din ce în ce mai mari, având în vedere că astăzi foarte mulţi turişti se vor întoarce acasă din staţiunile montane unde şi-au petrecut minivacanţa de Crăciun.

Poliția recomandă conducătorilor auto să folosească ruta ocolitoare DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti, unde în prezent se circulă bine, valorile de trafic fiind mult mai reduse decât pe DN1. 

Pe DN1, între Nistoreşti şi Comarnic, precum şi între Poiana Ţapului şi Buşteni, pe sensul de mers către munte, valorile de trafic sunt ridicate, formându-se coloane de autoturisme care circulă cu o viteză de aproximativ 20 de kilometri la oră.

 Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu atenţie sporită, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.