Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ar avea mai mulţi oameni ai PSD în poziţii înalte în cadrul ministerului său. Printre ei s-ar număra fiul unuia dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea, mâna dreaptă a Rovanei Plumb şi o cunoştinţă a lui Ciolacu, scrie Adevărul.

Probabil că informaţia a ajuns şi la urechile premierului Ludovic Orban. Luni-dimineaţă, el le-a spus miniştrilor săi să aibă mare grijă la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru că PSD este decis să joace dur. Orban l-a menţionat însă pe Marcel Boloş, făcând aluzie la apropiaţii din PSD ai acestuia: “Domnule Boloş, dumneavoastră nu cred că o să aveţi probleme”, i-a transmis prim-ministrul.

Cum şi-ar fi pregătit Boloş viitorul politic

În acest timp însă, se pare că Boloş şi-ar pregăti mutarea la Ministerul Transporturilor.

În ultima şedinţă de Guvern înainte de demitere, Cabinetul Orban a adoptat şi cinci ordonanţe de urgenţă ce priveau chestiuni tehnice din domeniul fondurilor europene, ordonanţe susţinute chiar de Marcel Boloş. Una dintre acestea prevedea comasarea tuturor Autorităţilor de Management al fondurilor europene în subordinea Ministerului Fondurilor Europene, cu o singură excepţie: Ministerul Transporturilor, care ar fi rămas Autoritate de Management de sine stătătoare.

Marcel Boloş a lucrat în Ministerul Transporturilor ca director pe fonduri europene în perioada 2013-2015, în timpul guvernării Victor Ponta. Ministrul Fondurilor Europene şi-ar dori să revină pe acest post după alegerile anticipate, scrie adevărul.ro.