Recent, fostul ministrul social-democrat al Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat că ar trebui o comisie de anchetă care să desluşească problema depăşirii deficitului bugetar pe 2019. La această comisie ar trebui audiat atât Teodorovici, cât şi fostul premier Viorica Dăncilă, actualul premier Ludovic Orban şi ministrul Florin Cîţu.

Ludovic Orban a reacţionat imediat la această declaraţie. „Domnul Teodorovici trebuie să se ducă să se trateze”, a spus, tranşant, premierul liberal, indicându-l pe Teodorovici drept principal vinovat pentru problema deficitului. În plus, fostul ministrul de Finanţe, alături de Viorica Dăncilă, ar trebui vizaţi de comisia de anchetă, nu doar audiaţi.

Premierul şi ministrul Finanţelor PSD au vrut „să scape de răspunderea minciunilor”

„Cine face propunerea aceasta? Eu cred că domnul Teodorovici trebuie să se ducă să se trateze. El este principalul vinovat.

Vă aduceți aminte că s-a emis o OUG special ca să permită premierului și ministrului Finanțelor să nu dea declarații pe propria răspundere privind veridicitatea datelor în baza cărora a fost construit bugetul pe 2019, ca să scape de răspunderea minciunilor pe care le-au pus la baza construcției bugetare.

Comisia de anchetă ar trebui să o vizeze pe Dăncilă, dar și pe el, că el a fost ministrul Finanțelor”, a declarat premierul demis Ludovic Orban.