Ce spune fostul șef al Finanțelor

”Nu a fost o bucurie și nici măcar o mulțumire pentru mine ca profesionist și ca om de administrație ca, după numai 3 luni, să fiu nevoit să iau, alături de mulți colegi din Parlament, decizia de a înlătura un întreg guvern dăunător economiei și societății românești în ansamblul său. Un guvern care, într-un timp atât de scurt, a reușit să-și dovedească totala incompetență, din păcate, cu efecte ce nu știu dacă vor putea fi șterse într-un timp la fel de scurt.””, a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care a votat moțiunea de cenzură

”Am votat moțiunea pentru că deciziile privind finanțele țării nu trebuie lăsate în mâna unor diletanți care și-au dovedit incompetența nu doar în administrația publică, ci și în mediul privat și nu doar o singură dată.

Sper că, măcar în al 12-lea ceas, cel care ocupă funcția de președinte al României, va înțelege că guvernarea unei țări presupune responsabilitate și profesionalism, nu doar măsuri heirupiste și acelea luate după ureche, eventual între două dedicații la mandolină.”, a adăugat acesta.

Teodorovici speră că Iohannis și-a dat seama că a greșit

”Cred, totuși, că președintele ales a realizat de această dată că a greșit profund mizând totul pe un premier și un cabinet de amatori, care nici măcar nu au înțeles că valoarea nu este totuna cu prețul sau costul. Mai mult, unii dintre ei nu au înțeles că economia unei țări nu se poate negocia la o masă la restaurant, indiferent de prăjitura pe care o servești la desert.”, a încheiat acesta.