În timp ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vorbește în mod public despre o alianță electorală cu PRO România, președintele acestei formațiuni politice, Victor Ponta, se declară mai degrabă sceptic.

”În acest moment este extrem de improbabil”, a spus Ponta miercuri seară, întrebat dacă va exista o alianță între PSD, PRO România și ALDE, înaintea alegerilor locale.

”Noi suntem în opoziţie”

”În Pro România ne-am format în dorinţa de a veni cu un anumit tip de mesaj, cu un anumit tip de oameni. Noi suntem în opoziţie.

Suntem singurii care nu am votat acest guvern. Dar m-aş bucura după Congresul PSD să-şi stabilească şi ei foarte clar direcţia”, a declarat Ponta la Antena 3.

”Depinde de ce face PSD. Am o relaţie foarte bună de comunicare cu domnul Ciolacu, dar la tot ceea ce a fost important până acum am fost pe poziţii diferite.

Când a decis să voteze Guvernul Orban, noi am votat împotrivă. Când a votat starea de urgenţă, noi am votat împotrivă.

Sper că acum va fi prima dată când suntem la vot împreună, să respingem starea de alertă. Ar fi prima dată când votăm la fel”, a precizat liderul PRO România.

”Un plan economic alternativ”

În context, trebuie precizat că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni seara, că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta, pentru încheierea unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale.

”Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti”, a precizat Ciolacu, la B1 TV.

El a spus că, împreună cu cei doi politicieni, a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, menţionând, însă, că acest lucru nu se va întâmpla cât timp România se află în stare de alertă.

„Am convenit şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu Tăriceanu să nu depunem o moţiune de cenzură de dragul de a depune o moţiune de cenzură şi de a răsturna acest guvern.

Să avem şi un plan economic alternativ pe care să venim şi să-l prezentăm nu în ultimul rând şi preşedintelui ţării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru, conform Constituţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu.