Preşedintele PNL, Ludovic Orban anunță că în cazul în care va câștiga alegerile interne din partid, va fi nevoie de o reunificare. Mai exact, președintele Camerei Deputaților susține că unitatea partidului trebuie redobândită, având în vedere cuvintele urâte și valul de crtici din ultima perioadă care au generat tensiuni.

Totodată, el a mai promis că în cazul în care va câștiga va trece peste ”sucirile” oamenilor pe care nu le va înțelege niciodată, în contextul în care nu au nicio explicație logică sau politică.

„Suntem într-o conjunctură nu foarte favorabilă. Partidul, în urma acestei campanii, evident, va trebui reunificat. Va trebuie redobândită unitatea partidului, va trebui să trecem peste toate cuvintele urâte, toate criticile, toate atacurile care au fost în perioada respectivă şi care au generat starea asta.

Ludovic Orban îi va ierta pe toți

Eu, personal, va trebui să trec peste nişte suciri ale unor oameni pe care nu am putut, nu pot şi, probabil, nu voi putea să le înţeleg vreodată, care nu au nicio explicaţie logică, politică sau de altă natură. Dar voi trece, în mod evident, pentru că avem nevoie în primul rând de unitate, de coeziune, pentru că fără ea nu putem să avem garanţia unei guvernări”, a declarat Ludovic Orban.

În același timp, liderul PNL a mai adăugat că partidul pe care îl conduce face parte dintr-o „complicată”, cu parteneri a căror agendă pare „divergentă” cu cea a PNL. În acest context, liderul liberal a arătat că menţinerea coeziunii în coaliţie presupune o „vastă experienţă în negociere” şi în capacitatea de a identifica soluţii.

În ceea ce îl privește pe contracandidatul său, Orban a precizat că se va abține în a mai vorbi despre Florin Cîțu sau despre alți colegi care îl susțin, misiunea sa fiind doar PNL-ul.

„Nu vreau să mai vorbesc în această campanie despre contracandidatul meu sau despre colegi de-ai mei care fac parte din echipa de susţinere a lui Florin Cîţu. Vreau să mă refer nu la vocaţia şi misiunea Partidului Naţional Liberal”, a adăugat preşedintele PNL.