Mai exact, zece tineri, membri ai USR și-au trădat partidul. Organizația PSD din Botoșani a anunțat transferul acestora.

„#Felicitări_dragi_tineri! #Împreună_reușim.

✍️ 10 membri de la tineretul USR s-au alăturat #echipei_PSD_de_la_municipiul_Botoșani! Din ce în ce mai mulți tineri vin către PSD Botoșani. Nu sunt nici primii și nici ultimii, toți tinerii botoșăneni sunt oameni valoroși, cu energie, cu idei și îi așteptăm pe cât mai mulți, alături de noi pentru a-și pune în practică toate proiectele de schimbare a municipiului Botoșani.

✍️ Ușa noastră este și va fi mereu deschisă pentru cei care vor să vină să pună umărul la dezvoltarea comunității locale. Încurajăm performanța și susținem toate ideile prin care putem să punem în mișcare municipiul Botoșani”, se arată într-o postare pe Facebook.

USR a rămas unde s-a născut

Unul dintre membri transferați susține că USR-ul nu a depășit faza de început și s-a blocat.

”Cred că USR încă a rămas la faza aceea că s-a născut în stradă şi cred că tot acolo a rămas. Nu am văzut nimic într-un an de zile”, a declarat Andrei Turcoman, unul dintre tinerii traseişti.

Totodată, acesta a adăugat că prin noua mișcare făcută își dorește să transforme toate proiectele municipiului în realitate, deoarece soluții moderne există.

”Alături de PSD Botoşani îmi doresc transformarea tuturor proiectelor necesare municipiului nostru în realitate. Avem soluţii durabile şi moderne la problemele Botoşaniului. Avem răspunsuri credibile la aşteptările şi nevoile tuturor cetăţenilor. Împreună cu colegii din PSD, urmărim să facem tranziţia spre modernitate într-un mod realist şi pragmatic. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi tinerii care dau dovada de competenţă, integritate şi conştiinţă civică! După un an de zile, USR ca partid nu a reuşit să facă trecerea de la grup civic la un partid politic.

Cred că încă a rămas la faza aceea că s-a născut în stradă şi cred că tot acolo a rămas. Nu am văzut nimic într-un an de zile, a fost refuzul de a intra la guvernare, adică eu mi-aş fi dorit să fie mai implicat. Nu cred că stând pe tuşă şi sesizând derapaje este soluţia. Este doar o decizie personală, nu m-am certat cu nimeni, le doresc multă baftă în campania electorală”, a declarat Andrei Turcoman, potrivit botosaniexclusiv.ro.